Аз рециклирам

Предизвикателство 3

Знаеш ли, че преработката на един палет хартия спасява 13 дървета? Събери всички използвани листове хартия и ги изхвърли в жълтия контейнер, за да бъдат рециклирани. Колко хартия успя да изхвърлиш разделно този месец? Сметни и ни изпрати своя отговор във формата по-долу.

Предизвикателство 4

Знаеш ли, че кофичките от кисело мляко могат да се рециклират само ако ги измиеш и отделиш капачката, преди да ги изхвърлиш в жълтия контейнер? Колко кофички от кисело мляко изхвърли правилно този месец? Преброй и запиши своя отговор в посочената форма по-долу.

OLYMPUS е трето поколение семейна компания, заемаща лидерска позиция на пазара на млечните продукти в Югоизточна Европа.

Опазването на околната среда е главен приоритет на компанията и опаковките на 70% от обема на произведените от OLYMPUS продукти са от най-рециклируемия материал PET. Компанията непрекъснато инвестира в екологичността и осъвременяването на своето производство, като 70% от електричеството, което се използва във фабриките, идва от възобновяеми източници. OLYMPUS вярва, че всяка стъпка в посока към едно по-чисто и устойчиво бъдеще е от значение, затова с радост се включват в кампанията #ЗеленодействайСМузейко.


Нашите участници

Ние рециклираме хартия, пластмаса, стъкло. Често изхвърляме заедно разделно на път за детска градина. Този месец сме рециклирали...

Ние рециклираме хартия, пластмаса, стъкло. Често изхвърляме заедно разделно на път за детска градина. Този месец сме рециклирали 30 чисти кофички от кисело мляко.

Стефан Аврамов

С тази щипка събира боклуците по време на разходка - по улицата, в парка, в кварталната градинка. За...

С тази щипка събира боклуците по време на разходка - по улицата, в парка, в кварталната градинка. За съжаление все още има междублокови пространства затрупани с различни отпадъци. Любимо му е изхвърляне на стъкло в зелените кофи. Конкретно за инициативата - различен брой пластмасови бутилки на седмица, но всички в правилната кофа.

Стелиана Димитрова

Включих се в Педизвикателство номер 3. За около месец успях да събера хартия тежаща 1266 гр,която изхвърлих разделно.

Включих се в Педизвикателство номер 3. За около месец успях да събера хартия тежаща 1266 гр,която изхвърлих разделно.

Николай Георгиев

Вкъщи всичко се изхвърля разделно. За около месец събрахме 1500 гр хартия.

Вкъщи всичко се изхвърля разделно. За около месец събрахме 1500 гр хартия.

Наталия Асенова

Всеки ден изпивам по 1 кофичка мляко за да порастна голяма. Рециклирам я задължително с помоща на мама...

Всеки ден изпивам по 1 кофичка мляко за да порастна голяма. Рециклирам я задължително с помоща на мама или тати в жълтия контейнер. За 1 месец изхвърлям 31 кофички, а понякога и повече.

Мартин Асенов

Възпитанието към рециклиране се изгражда от малки. Хапвам мляко всеки ден и всички кофички ги нося до жълтите...

Възпитанието към рециклиране се изгражда от малки. Хапвам мляко всеки ден и всички кофички ги нося до жълтите кофи. Месечно нося за рециклиране около 30-35 кофички.

Мартин Асенов

Регистрирай се!

Изпълни едно от предизвикателствата, качи снимка или сподели резултата си с нас и се включи в томболата за награди!


    Потвърждавам, че съм запознат/а с Правилата на Играта, Общите условия на muzeiko.bg и Политиката за поверителност

    Съгласен/на съм да получавам персонализирана онлайн реклама от Музейко