Да рециклираш

Рециклирането дава възможност на хората да спестяват природни ресурси и да използват боклук, който може да бъде рециклиран, за направата на нови предмети, потребни в ежедневието ни. Това може да разбере и твоето дете чрез модула „Рециклиране“ от нашата образователна изложба. Той показва различните приложения на рециклираната от обикновена бутилка пластмаса. Използвай и ти с твоето семейство суперсилата да рециклираш и да пазиш околната среда, като почистваш бутилките и кофичките от кисело мляко преди да ги изхвърлиш, за да могат те да бъдат рециклирани успешно!

OLYMPUS е трето поколение семейна компания, заемаща лидерска позиция на пазара на млечните продукти в Югоизточна Европа.
Опазването на околната среда е главен приоритет на компанията и опаковките на 70% от обема на произведените от OLYMPUS продукти са от най-рециклируемия материал PET. Компанията непрекъснато инвестира в екологичността и осъвременяването на своето производство, като 70% от електричеството, което се използва във фабриките, идва от възобновяеми източници. OLYMPUS вярва, че всяка стъпка в посока към едно по-чисто и устойчиво бъдеще е от значение, затова с радост се включват в зелената кампания на Музейко.

Нашите участници

Ние рециклираме хартия, пластмаса, стъкло. Често изхвърляме заедно разделно на път за детска градина. Този месец сме рециклирали...

Ние рециклираме хартия, пластмаса, стъкло. Често изхвърляме заедно разделно на път за детска градина. Този месец сме рециклирали 30 чисти кофички от кисело мляко.

Стефан Аврамов

С тази щипка събира боклуците по време на разходка - по улицата, в парка, в кварталната градинка. За...

С тази щипка събира боклуците по време на разходка - по улицата, в парка, в кварталната градинка. За съжаление все още има междублокови пространства затрупани с различни отпадъци. Любимо му е изхвърляне на стъкло в зелените кофи. Конкретно за инициативата - различен брой пластмасови бутилки на седмица, но всички в правилната кофа.

Стелиана Димитрова

Включих се в Педизвикателство номер 3. За около месец успях да събера хартия тежаща 1266 гр,която изхвърлих разделно.

Включих се в Педизвикателство номер 3. За около месец успях да събера хартия тежаща 1266 гр,която изхвърлих разделно.

Николай Георгиев

Вкъщи всичко се изхвърля разделно. За около месец събрахме 1500 гр хартия.

Вкъщи всичко се изхвърля разделно. За около месец събрахме 1500 гр хартия.

Наталия Асенова

Всеки ден изпивам по 1 кофичка мляко за да порастна голяма. Рециклирам я задължително с помоща на мама...

Всеки ден изпивам по 1 кофичка мляко за да порастна голяма. Рециклирам я задължително с помоща на мама или тати в жълтия контейнер. За 1 месец изхвърлям 31 кофички, а понякога и повече.

Мартин Асенов

Възпитанието към рециклиране се изгражда от малки. Хапвам мляко всеки ден и всички кофички ги нося до жълтите...

Възпитанието към рециклиране се изгражда от малки. Хапвам мляко всеки ден и всички кофички ги нося до жълтите кофи. Месечно нося за рециклиране около 30-35 кофички.

Мартин Асенов

Редовно измивам кофичките от кисело мляко, отстранявам капачките и изхвърлям в контейнера за рециклиране. За месец юли 2021...

Редовно измивам кофичките от кисело мляко, отстранявам капачките и изхвърлям в контейнера за рециклиране. За месец юли 2021 г. - 30 кофички. За месец август 2021-5 кофички.

Маргарита Симеонова

500-600 грама

500-600 грама

Маринба Николова

Трябва да учиме децата от малки да бъдат съпричастни към опазването на околната среда в която живеем! Те...

Трябва да учиме децата от малки да бъдат съпричастни към опазването на околната среда в която живеем! Те са нашето бъдеще, а околната среда е светът в който живеем!

Виктория Георгиева

На месец изхвърляме около 3 кг. хартия, но този месец участвахме в мероприятието "Стара хартия за нова книга"...

На месец изхвърляме около 3 кг. хартия, но този месец участвахме в мероприятието "Стара хартия за нова книга" и занесохме над 10 кг. хартия за рециклиране, с което спасихме дървета, а и получих нови книжки за четене. Съчетах полезното с приятното....

Виктор Христов