Аз ценя

Предизвикателство 5

Водата, която използваме у дома минава дълъг и сложен път на пречистване в станциите за отпадъчни води, за да може да се върне безопасно в природата. Спестявай този ценен ресурс и спирай водата, докато сапунисваш ръцете си или миеш зъбите си. Колко пъти спря водата тази седмица? Сметни и остави своя отговор във формата по-долу.

Предизвикателство 6

Когато взимаме душ за 8 минути, използваме близо 65 литра вода. Виж дали ще успееш да си вземеш по-кратък душ. Пресметни колко вода си спестил за седмица и остави своя отговор във формата по-долу.

Софийска вода, част от Веолия, се грижи за отличното качество на водата и за пътя ѝ до вас. Отговорното използване и възобновяване на този ценен ресурс е една от основните мисии на компанията. Веолия е световен лидер в създаването и предоставянето на екологични решения в три направления – вода, енергия и преработка на отпадъци, като така допринася за устойчивото развитие на общините и индустриите в над 40 страни по света. 
Вече повече от 10 години Софийска вода е част от Групата Веолия и това ѝ дава възможност да прилага в България световния опит и експертиза на Веолия  за оптимизирано управление на ресурсите.  
Софийска вода, заедно с Музейко, ще ви помогне да осъзнаете колко ценен ресурс е водата, защото компанията вярва в това, че децата и техните родители са любопитни и любознателни за пътя на този ценен ресурс и за това как да го пестим.Нашите участници

Заради този малчуган се научих да съм много бърза във всичко.Моят душ трае между 4 и 5 мин.следователно...

Заради този малчуган се научих да съм много бърза във всичко.Моят душ трае между 4 и 5 мин.следователно по ваши изчисления използвам около 40 л вода всеки един ден седмицата спестявам по 25 л вода , а седмично 175 л не е ли чудесно!

Йоана Йорданова

Синът ми Ивайло (7 год.) е върл природозащитник ( доколкото успява да го осмисли). Тази седмица сме на...

Синът ми Ивайло (7 год.) е върл природозащитник ( доколкото успява да го осмисли). Тази седмица сме на къмпинг и всеки ден успява да се изкъпе за под 2 мин, което по груби сметки сочи, че е спестил около 340л вода. :)

Камелия Кочос

Винаги спирам водата, за да не я хабя.

Винаги спирам водата, за да не я хабя.

Ралица Георгиева

Казвам се Дени,скоро ще стана на 6 г. Винаги спирам водата, когато си мия зъбите, защото мама ми...

Казвам се Дени,скоро ще стана на 6 г. Винаги спирам водата, когато си мия зъбите, защото мама ми е казала, че водата трябва да се пести :)

Петя Панайотова

Аз съм малък, но знам че трябва да ценя водата. Винаги я спирам когато си мия зъбите.

Аз съм малък, но знам че трябва да ценя водата. Винаги я спирам когато си мия зъбите.

Любомира Ангелова

Когато пека нещо в тава, винаги слагам хартия за печене, за да не се цапа тавата , защото...

Когато пека нещо в тава, винаги слагам хартия за печене, за да не се цапа тавата , защото ще използвам по-малко вода за миене така.

Диана Димитрова

Здравейте. Включих се в предизвикателство номер 6. Последната седмица си взимах душ за около 5 минути,което значи ,че...

Здравейте. Включих се в предизвикателство номер 6. Последната седмица си взимах душ за около 5 минути,което значи ,че съм успял да спестя по около 25л вода на душ. Общо за седмицата са 175л вода. Ще запазя тази практика и занапред. Не съм очаквал,че толкова много вода се изразходва за взимане на душ.

Николай Георгиев

Мием чиниите у дома на принципа първо сапунисваме на затворено кранче на чешмата и след това изплакваме всички...

Мием чиниите у дома на принципа първо сапунисваме на затворено кранче на чешмата и след това изплакваме всички заедно. Това е един от начините да пестим вода .

Тодора Димова

Може да съм малка, но ме възпитават да ценя водата. Мия си зъбките и докато ги изчетквам хубаво,...

Може да съм малка, но ме възпитават да ценя водата. Мия си зъбките и докато ги изчетквам хубаво, мама спира водата, а като порастна ще го правя сама.

Наталия Асенова

Когато мия зъбите си, спирам водата, докато ги изчетквам хубаво.

Когато мия зъбите си, спирам водата, докато ги изчетквам хубаво.

Наталия Асенова

Регистрирай се!

Изпълни едно от предизвикателствата, качи снимка или сподели резултата си с нас и се включи в томболата за награди!


    Потвърждавам, че съм запознат/а с Правилата на Играта, Общите условия на muzeiko.bg и Политиката за поверителност

    Съгласен/на съм да получавам персонализирана онлайн реклама от Музейко